2012/10/08

LÓPEZ RIVERA ARQUITECTOS - VENICE BIENNALE'12: 'FEELING AT HOME'



www.lopez-rivera.com


Sergison Bates Architects són els responsables de l'exposició, 'Feeling at home. Finding common ground in six urban housing projects in Europe' ubicada a la 'Biennale di Venezia 2012'. L'exposició agrupa sis projectes d'habitatge social de diferents estudis d'arquitectura d'Europa: Brendeland & Kristoffersen, Knapkiewicz & Fickert, Lacaton & Vassal, López Rivera, Wingender Hovenier i Sergison Bates.
L'exposició pretén mostrar com s'afronta el tema de l'habitatge social a diferents ciutats, culturalment diferents. Aquests projectes sempre disposen d'un pressupost ajustat i s'han de cenyir a una normativa estricta. Per tant, és un repte aconseguir amb pocs mitjans unes relacions satisfactòries a tres escales diferents: 1. relació ciutat - edifici/col.lectivitat, 2. relació edifici/col.lectivitat - habitatge/individu i 3. relació habitatge/individu - confort/espai interior.

Un dels projectes exposats són 27 habitatges de lloguer per a joves a Sant Andreu de l'equip format per Emiliano López i Mónica Rivera.



planta habitatge - redibuixat agb


planta general - redibuixat agb

Els arquitectes posen èmfasi en tres temes:

1. La galeria
"Funcionant com amortidor entre el carrer i l’estar, recuperant una tradició barcelonesa, col.loquem una petita galeria a l’extrem sud de l’estar. Aquesta galeria es genera entre dues superfícies vidriades i funciona com a captador solar passiu a l’hivern. A l’estiu, degut a la verticalitat de l’incidència solar, obrint les lames vidriades exteriors i tancant les portes plegables interiors, la galeria es transforma en un balcó."


www.lopez-rivera.com


www.lopez-rivera.com



2. El recés
"L’accés a les vivendes es troba als espais de major profunditat que es generen entre safareig i safareig. Aquets recessos del carrer públic, es converteixen en petites terrasses exteriors. Son adjacents a la cuina, i poden ser apropiats pels inquilins com a extensió de l’apartament, afavorint d’interacció social i l’idea de comunitat."



www.lopez-rivera.com

www.lopez-rivera.com



3. La finestra profunda
"El mur que separa la cuina del carrer públic, alberga totes les conduccions verticals de l’edifici amb la finalitat de ser fàcilment accessibles pel manteniment, però també per donar una profunditat exagerada a la finestra que comunica l’interior amb l’exterior. L’ampit d’aquesta finestra es converteix amb una safata d’acer galvanitzat de 60cm d’amplada, podent-se fer servir per passar i col.locar menjar o begudes directament de la cuina a una taula a l’exterior."




a + t 





No comments:

Post a Comment