Pàgines

2012/05/20

DREW HEATH - ARCHITECT

Després d'alguns mesos sense usar-lo, he tret la pols al blog. Espero tornar a donar-li vida amb noves històries, personatges i experiències.



L'història, que ve a continuació, és sobre l'arquitecte i constructor australià Drew Heath que vaig tenir l'oportunitat de conèixer fa unes setmanes. Va ser una visita fortuïta on ens va obrir les portes de casa seva un divendres al vespre, entre cerveses i ganes de parlar d'arquitectura. Personatge peculiar que es fa escoltar per la seva particular manera de repensar tot el que l'envolta, la seva casa transmet l'energia que implica en el seu treball. Aquest permet entendre molt bé la manera australiana de viure i d'utilitzar els espais d'una vivenda. Una vida, l'australiana, ancorada a l'exterior i sempre amb un contacte molt íntim amb la natura i el mar.


Va ser un d'aquells moments que t'estimulen a seguir treballant per allò que creus, una dosis extra 'd'adrenalina arquitectònica'. 


Com que no disposo de fotografies de la casa en qüestió, intentaré vincular imatges parcials dels seus projectes perquè us feu una idea dels seus principals focus de treball.

El projecte del que us parlo es basava en la rehabilitació i ampliació d'una antiga casa d'uns cent i pocs anys d'antiguitat, aquí considerada patrimoni degut a la curta història de l'Austràlia moderna. Totes les decisions van ser simples però amb molta intensitat, portades fins al final. 


Zig Zag Cabin (Photographer: Brett Boardman)

La més important, que acaba donant caràcter a l'habitatge, és la de construir dos pavellons aïllats de la casa existent per ubicar-hi cuina i bany respectivament, i relacionar-los amb l'antic habitatge a través d'un espai parcialment cobert però exterior, generant un buit entre els tres volums. 


Bondi House (Photographer: Brett Boardman)   
Tyagarah House (Photographer: Brett Boardman) 
Gloucester (Photographer: Brett Boardman)


Aquesta decisió, força valenta, obliga als habitants de la casa utilitzar l'exterior per anar d'un lloc cap a un altre. Un exterior molt controlat per plataformes a diferents nivells i acotat per una vegetació força exhuberant que aporta sonoritat amb el moviment iduït pel vent.  


Blackheath Library (Photographer: Brett Boardman) 

Els pavellons s'acaben materialitzan de manera diferenciada: un és una construcció massiva de formigó i l'altre és una construcció lleugera de fusta i acer. Aquesta materialitat i la construcció d'aquesta revela l'obsessió i el rigor de l'arquitecte en el treball amb els detalls constructius. Una completa bogeria pels relleus, les textures, el control de la llum,... i el constant repensar dels usos que acaba convertint cada un dels pavellons en un moble fet a mida. 


Bondi Extension (Photographer: Brett Boardman)

Gloucester (Photographer: Brett Boardman)


Houseboat (Brett Boardman)


Cypress House (Photographer: Brett Boardman)


Aquest treball tant exhaustiu permet a l'usuari controlar les atmosferes dels espais, ben diferenciades depenent del moment del dia. Va ser un plaer experimentar el pas de les hores en cada una de les estances, tota una experiència per ser viscuda.


House for a piano Blackheath

Zig Zag Cabin (Photographer: Brett Boardman)

Zig Zag Cabin (Photographer: Brett Boardman)


Espero continuar compartint el que vaig descobrint en la meva estada a les Antípodes i rebre les vostres opinions sobre les històries, personatges, obres,... que pugui anar mostrant!

Us deixo un video on podreu sentir en persona una breu entrevista: Drew Heath.

Thanks Drew, thanks MJ! Great moment!

© Drew Heath Architects
http://www.drewheath.com/



1 comentari:

  1. WWWWOOOWWW! Tan de bo et surtin més ocasions per conèixer altres professionals d'aquests que t'inspiren i et donen noves eines per mirar la teva pròpia realitat. És lo millor de quan estàs en un país que no és el teu...

    ResponElimina