Pàgines

2011/09/22

FLEXO ARQUITECTURA - CENTRE DE DIA A PALMA



Nova sorpresa positiva del despatx d'arquitectes format per Aixa del Rey, Tomeu Ramis i Bárbara Vich, Flexoarquitectura. Després de les premiades vivendes a Les Corts o de la reforma interior del Bar Farina, tornen a escena amb un Centre de Dia a Palma. A primer cop d'ull, la contraposició de l'utilització de tècniques i materials del lloc (canyís, marès,..) amb les tècniques i materials actuals (lloses de formigó, instal.lacions vistes,...) donen una particular aparença a l'edifici. 

La decisió important, que acaba determinant el projecte, és l'acció de fer una plataforma ensotada per a col.locar-hi l'edifici. Aquest gest permet generar l'accés, guanyar privacitat i acabar generant un pati articulant de les activitats col.lectives del centre.

La posició i forma de la parcel.la, permet als arquitectes pensar un edifici en forma de 'C' que recull el pati en el seu interior. L'austeritat en que es mostra a l'espai públic es contraposa amb l'amabilitat de la façana interior, transparent i que eixampla la transició interior - exterior mitjançant una lleugera pèrgola d'estructura metàl.lica i canyís que confereix a l'espai una certa qualitat de confort.

agb


Font plànols: FLEXOARQUITECTURA
Fotografia: José Hevia



































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada