2011/06/29

JORDI ADELL - REFORMA DE CASA PATI

En el meu parer, un exemple de com es pot fer un projecte de reforma amb una simplicitat de decisions i de materialitat brutal però que dóna resultats sorprenents, espais que conviden a l'habitant a gaudir d'aquests. Un altre punt fort és com es desdibuixen els límits de l'habitatge, estenent-se per tota la parcel.la i incorporant el pati dins de la llar.


La casa de la Montse i el Joan necessitava reparacions. Les façanes i terrats tenien esquerdes per on entrava l’aigua i el fred.
Aprofitant la reparació, la Montse i el Joan volien ampliar la seva casa cap al pati…
….agregant uns avancers que permetessin fer la sala més gran a la planta baixa, i l’habitació més gran a la planta pis.

La relació de la casa amb el pati jardí era dolenta, a través de portes i finestres petites….
Vam optar per enderrocar i estintolar façanes enlloc de reparar-les, i substituir-les per unes grans obertures que permetessin el jardí entrar a la casa.

La llum aconseguida la vam introduir ben endins a base d’estintolar també la paret que separava la sala i la cuina al seu darrera.

Volíem construir els avancers sense tapar la llum. Ho vam fer amb una estructura d’acer galvanitzat que fa alhora de suport i de recollida d’aigua. Vam tancar amb policarbonat ondulat a les cobertes i metacrilat sobre els bastidors corredissos d’acer galvanitzat. Una malla d’ombra utilitzada als hivernacles sobre la coberta i unes cortines en façana, permeten convertir l’hivernacle en umbracle.
Vam aprofitar les peces de bany existents a l'exterior per amagar les corredisses dels avancers i de les fusteries d’alumini. La casa i el pati ara són un sol espai.

L’avancer hivernacle permet prolongar la vida oberta a l’exterior més enllà de l’estiu.

El jardí, ha passat d’estar aïllat respecte la casa, a ser el paisatge de fons de la vida d’en Joan i la Montse, que han convertit les plantes i les flors en la seva afició. Ara comencen a plantar tomàquets i enciams.No comments:

Post a Comment