2013/08/04

Tír na nÓg - DREW HEATH ARCHITECT

Fa mesos, començava a escriure un post per explicar la visita a una casa projectada i construïda per l'arquitecte australià Drew Heath. Era una descripció sense fotografies de l'habitacle en qüestió, ja que no disposava d'aquestes. Un intent d'explicar la casa a través d'episodis de l'obra construïda de l'arquitecte. 

La casa ha estat publicada arrel del guardó rebut en els '2013 NSW Architercure Awards' dins la categoria de 'Residential Architecture - Houses - Alterations and Additions Entries'. Les següents fotografies i documents em permeten completar i tancar el monogràfic a la casa que m'ha fet entendre una manera de viure diferent a la nostra, l'australiana.

La resolució dels guardó em va sorprendre. Expliquen que la casa s'ha inspirat en un viatge de l'arquitecte a les runes d'Angkor Wat (Cambodja). Tot i que els murs de formigó ens poden recordar runes i la vegetació exuberant, que s'empassa els pavellons, la jungla, crec que la casa és un treball d'experimentació. Repensar com es viu en els suburbis australians, proposant límits confusos entre privat i públic; entre interior i exterior; entre nou i vell; i entre natural i artificial. En definitiva, la casa crea una atmosfera particular amb la materialitat, amb el filtratge de la llum, amb la brisa,... una experiència singular.  




Imatge curiosa de Google Street View on podem veure els pavellons
en construcció (esquerra cuina i dreta lavabo) amb la casa al fons.
L'arquitecte, a l'esquerra, i un operari apareixen d'espontanis.


Us convido a llegir el primer post sobre la casa, titulat DREW HEATH - ARCHITECT, on explico les decisions més importants que es van prendre en aquest projecte i que les relacioneu amb les fotografies que venen a continuació. Us agradaria viure en una casa com aquesta? Espero comentaris! 



façana nord-oest del pavelló de cuina.
cantonada permeable cap al carrer.


façana nord-est del pavelló de cuina.


pati de relació entre la casa original i els
pavellons. parcialment cobert.


pati amb el pavelló de cuina al fons.


detall de textura del formigó i
coberta enjardinada del pavelló del bany
en segon pla.


detall de la coberta del pati.


accés al pavelló de cuina.



interior del pavelló de cuina amb
el pati i la casa original al fons.


interior del pavelló de cuina.



interior del pavelló de bany amb murs vegetals.


interior de l'estar ubicat a la casa original. a la dreta
s'aprecia la connexió amb el pati i els nous pavellons 



Fonts:
Arquitecte: Drew Heath Architects www.drewheath.com
Imatges: Brett Boardman & Matt Craig


Thanks Drew, thanks MJ! It was one of the best moments in Sydney!




1 comment:

ACTUALITZANT CONTINGUTS. VISITEU-NOS A:
www.guellbaro.cat