Pàgines

2011/10/19

CH+QS ARQUITECTOS - OFICINES HUB A MADRID

Fonts: PlataformaArquitectura / TECTÓNICAblog
Fotografies i plànols: © Daniel Torrelló / © CH+QS ARQUITECTOS


Aquest estudi madrileny, format per Jose María Churtichaga i Cayetana de la Quadra-Salcedo, rehabilita, l'any 2009, aquest antic garatge de cotxes reformant-lo en en unes oficines a temps compartit. Aquestes pretenen reunir sota el mateix sostre professionals de diferents àmbits amb projectes individuals que interaccionen entre ells.




En els temps que corren, de profunda crisis, els treballadors autònoms busquen altres vies per poder sobreviure.  Una d'aquestes és buscar espais compartits per treballar, on tu llogues per unes hores a la setmana un espai de treball. Un dels aspectes més atractius és el fet de que puguin sorgir col.laboracions entre professionals de sectors diferents i crear sinergies entre ells.

Les noves oficines HUB a Madrid es sumen a altres espais que ja han introduït aquest concepte, com són Studio Banana o Loft-to-Work i van engrandint la xarxa d'oficines HUB que hi ha per tot el món.

La decisició més important va ser deixar el contenidor tal com el van trobar, dotant-lo d'un nou aïllament a la coberta i d'un nou paviment amb calefacció radiant. La resta es va deixar com estava, amb el desgast del pas del temps amb tots els seus defectes. El contingut: mobiliari de segona mà i la resta es construeix amb caixes de fruita de fusta: taquilles, estanteries, taules,...

La decisió d'intervenir el mínim en el contenidor, aquest antic garatge de cotxes, permet veure les capes del pas del temps i posar en valor aquesta edificació industrial. Les gelosies metàl.liques tant lleugeres i aquesta entrada de llum zenital qualifiquen la nau central a doble espai, la qual descobreixes després d'haver accedit per un espai més comprimit per la diferència d'altures.



































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada