Pàgines

2011/06/28

LA CONSTRUCCIÓ NO VEURÀ LA LLUM FINS EL 2013


Als col.legues arquitectes: més dades per repensar el futur, evolucionar transformant-nos o morir...

Publicat a: Diari Ara, 28 de juny 2011.

La construcció no veurà la llum fins al 2013




La paràlisi a l'obra civil, fruit de la retallada en la inversió pública, se suma al daltabaix que arrosseguen l'habitatge i el sector no residencial i aboca més anys de crisi



El sector de la construcció a Espanya en té encara per dos anys abans no comenci a contribuir en positiu a l'economia. Segons el darrer informe d'Euroconstruct, el 2013 serà el primer positiu, amb una creixement de l'1,5%, després de quatre anys d'intensa crisi.

Les previsions per aquest any encara apunten a una davallada del 15% en la producció al sector i, de cara al 2012, un descens encara del 3,6%. Els problemes al sector s'allarguen en el temps perquè a l'enfonsament de l'habitatge i el sector no residencial s'hi afegeix ara el fre en l'obra pública derivat de les polítiques d'austeritat i contenció de dèficit al sector públic.

L'excedent d'habitatge s'absorbeix a poc a poc a tot l'Estat, segons Euroconstruct, tot i que l'any que ve aquesta activitat ja podria créixer un 5%. El panorama del sector no residencial és semblant i, després d'un 2011 en recessió (-18,5%), l'any que reduirà la davallada fins al 6%. El rebot no arribarà fins d'aquí a dos anys, amb un tímid creixement del 35.

Pel que fa a l'enginyeria civil, l'austeritat del sector públic ja la va abocar a una davallada del 16,5% l'any passat en la producció, tot i que aquest any es donarà el gruix de l'ajustament i la caiguda s'accentuarà fins al 29%. Pel 2012, la perspectiva negativa persisteix a la producció, amb una caiguda encara del 14%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada